26.08.2015 | Také znáte tu až téměř romantickou historku o tatarských nájezdnících, kteří se stravovali syrovým hovězím masem? Maso si prý rafinovaně schovávali do vaků pod sedly koní, cestou se krásně naklepalo, prosolilo potem koní i divokých jezdců a pak už jen stačilo lehce dokořenit. Jednoduchá pochoutka, která dodává sílu, byla na světě. Hezká historka, že? Ale vězte, že to se slavným tatarákem bylo vlastně ve skutečnosti úplně jinak…
27.07.2015 | Američtější než baseball, Socha svobody a hollywoodské hvězdy dohromady. A přesto má hamburger svou kolébku úplně jinde. Je nenáviděným symbolem globalizace i oblíbenou pochoutkou, občerstvením v bufertu na nádraží i delikatesou servírovanou v luxusních restauracích.
04.05.2015 | Pizza k nám doputovala z italské Neapole, její původ je ale mnohem starší a dohledávat bychom jej mohli až v pramenech řeckých a egyptských. Již Egypťané totiž pekli jednoduché koláče, které obkládali dostupnými ingrediencemi. Římané pak z trošku nudné placky vytvořili poklad mnoha chutí a vůní.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.